Thailändska nationalparks tjänstemän varnar turister efter att utlänningar fritt klättrar på klippan i Krabi

FOTO: Thairath

Krabi –

En thailändsk nationalparktjänsteman har varnat turister efter att en utlänning klättrat utan någon utrustning på en klippa i den berömda nationalparken Mu Ko Phi Phi.

Bilder på den oidentifierade utlänningen som klättrar fritt blev virala på en Facebook-grupp i Krabi. Utlänningen klättrade på en klippa utan någon säkerhetsutrustning vid Rai Lay Bay i Ao Nang. En långsvansbåt för turister låg i närheten med andra utlänningar som väntade nere i havet.

FOTO: Sanook

Chefen för Hat Noppharat Thara – Mu Ko Phi Phi nationalpark Mr.Teekawut Sriburin berättade för Phuket Express att de undersöker händelsen eftersom det är mycket farligt och förbjudet att klättra på klippan.

Teekawat letar också efter identiteten på kaptenen på turistbåten med långsvans eftersom de inte hindrade utlänningen från att klättra fritt.

Incidenten har väckt upprördhet på vissa thailändska sociala medier med många affischer som säger att utlänningen borde åtalas, även om det inte var omedelbart klart vilka juridiska anklagelser som skulle tillämpas på händelsen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.