Phuket: Misstänkt gripen i Bangkok efter 11 år för påstådd mordbrand och mordförsök

Phuket -

En misstänkt efterlyst i Phuket har gripits i Bangkok för mordbrand och påstås ha försökt döda en säkerhetsvakt på en ormfarm i Phuket för 11 år sedan.

Den misstänkte ska också ha varit inblandad i vad thailändska medier har stämplat som en ökända kinesisk maffiaboss, "Tuhao".

Central Investigation Bureau (CIB) berättade för Phuket Express onsdagen (25 januari) att de har arresterat Mr. Surachai, 42, i Dusit-distriktet. Surachai fick en arresteringsorder utfärdad av Phukets provinsdomstol för avsikt att döda genom mordbrand. Surachai har förts tillbaka till Chalong polisstation i Phuket för ytterligare rättsliga åtgärder. Han har nekat till alla anklagelser.

På April 23rd2012 brände tre misstänkta en ormträdgård på ett företag i Phuket. De attackerade en säkerhetsvakt som endast identifierades som Mr. Anuchit som fick allvarliga skador och nu är invalidiserad. Två misstänkta greps innan de erkände att de påstås ha anställts av Chaiyanat Kornchayanant eller "Tuhao" och hans fru.

Du kanske gillar det här:

En påstådd kinesisk maffiaboss kallad "Tuhao" överlämnade sig till Bangkoks polis onsdagen den 23 november 2022 efter att ha anklagats för att ha samarbetat i den illegala droghandeln och drivit en illegal nattklubb.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.