Phuket håller årliga hjältinnorfestival

Phuket -

Den årliga Heroines' Festival kommer att hållas i mars i år i Thalang.

Phukets viceguvernör Amnuay Pinsuwan sa till Phuket Express att festivalen i år kommer att hållas från 13 mars till 15 marsth, 2023 i Thalang Historical Park i Thep Krasattri.

Festivalen syftar till att främja turism genom att presentera den lokala livsstilen och historien i Thalang, Phuket. Samtidigt är det för att stödja nya generationer att bevara tradition och kultur. Det kommer att finnas många aktiviteter som traditionella ljus- och ljuduppträdanden, försäljning av olika produkter och lokal mat från Phuket och mycket mer.

Det viktigaste ögonblicket för evenemanget är det historiska framträdandet av Thao Thep Krasattri och Thao Si Soonthorn som kommer att hållas för att hedra godheten hos de två hjältinnor och förfäderna till Thalang som kämpade och offrade sig med tapperhet för att skydda landet där många fortfarande lever fridfullt idag.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.