Chartered Bank House, nytt landmärke i Phuket Town, öppnar nästa månad

Phuket -

Renoveringen av Standard Chartered Bank House i Phuket stad är nu 85 procent slutförd. Det förväntas öppnas som ett nytt landmärke för turism nästa månad, säger Phukets guvernör Narong Woonciew till Phuket Express.

Det kinesisk-portugisiska huset är där Standard Chartered Banks chefer bodde tidigare. Huset ligger på Damrong Road i Talad Yai, Mueang Phuket. Huset har renoverats för att bli ett nytt landmärke för turism som turister kan besöka. Den totala renoveringsbudgeten är 28 miljoner baht.

Chefen för Phukets offentliga arbeten och stadsplanering Suwit Pansangiem sa till Phuket Express att renoveringen har tagit nästan två år. Nu är det 85 procent färdigställt. Lite mer renovering behövs fortfarande inne i huset med omnejd. Renoveringen beräknas vara helt klar nästa månad.

Före renovering via MGR Online
Efter renovering

Phuket Express noterade att Standard Chartered Bank i kinesisk-portugisisk arkitekturstil var den första utländska banken i Phuket som öppnades 1907. Det är nu ett museum som ligger i Phukets gamla stadsdel.

Standard Chartered Bank i Phukets gamla stadsdel

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.