Phukets största berättelser från den senaste veckan: Kineser anländer, uzbek arresterad med 2.23 kg kokain och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 16 januari 2023 till söndagen den 22 januari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En tragisk sann kärlekshistoria "Sarasin Bridge Love Story" mellan Dum och Giw har förvandlats till en helt ny film.

En man vid namn 'Dum' som var Baht-busschaufför och en kvinna vid namn 'Giw' som var lärare var älskare. Västerländska läsare kommer att känna igen liknande teman som Romeo och Julia.

2. En efterlyst misstänkt från Singapore greps på Phukets internationella flygplats för att ha varit inblandad i en Ponzi-bedrägeri.

Mr. Daryl Cai Yonghui, 32, en singaporeansk medborgare, fanns på listan över efterlysningar av Department of Special Investigation (DSI). Nästan 10,000 XNUMX thailändare lämnade in klagomål över denna Ponzi-bluff.

3. En 47-årig rumänsk dykare är fortfarande försvunnen i 15 dagar nu. Övergripande sökning avslutad

Den bredare sökningen avslutades och flyttade till lokala fiskare och invånare för att hjälpa till att fortsätta leta efter honom.

4. Totalt anlände 182 kinesiska turister till Phukets internationella flygplats på onsdagen (18 januarith), 2023.

Den första gruppen kinesiska turister landade på flygplatsen i ett direktflyg från Spring Airlines från Shanghai till Phuket.

5. En uzbekisk kvinna har gripits med 2.23 kilo kokain på Phukets internationella flygplats.

Shoira Rakmonova, 41, uzbekisk medborgare greps vid Thai Customs (import) i den internationella terminalen. Åtta påsar med kokain som sammanlagt vägde 2.23 kg beslagtogs från henne.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.