Phuket-tjänstemän inspekterar hemlösa i Patong

Patong –

Relevanta Phuket-tjänstemän inspekterade hemlösa och tiggare i Patong-området den senaste veckan.

Tjänstemän från Phuket Protection Centre for the Destitute sa till Phuket Express att de inspekterade hemlösa människor och tiggare nära Patong Beach och det närliggande området i en kampanj från den 16 januarith till januari 20th med Patong Police och Patongs brottsbekämpande tjänstemän.

Åtta hemlösa personer hittades som var fyra män, tre kvinnor och en ung flicka. Tjänstemän registrerade personlig information från dem. Tre av dem fördes till Phukets skyddscenter för de utblottade, men eftersom detta var frivilligt avböjde de andra.

Hemlösa, särskilt från migranter, har ökat i Phuket de senaste åren på grund av en mängd olika faktorer, inklusive Covid-pandemin, restriktioner och fortfarande återkommande turism och arbetsmarknad.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.