Kina tillåter officiellt att gruppresor återupptas till Thailand

Thailand-

Efter tre år av resebegränsningar på grund av Covid-19-pandemin har Kina släppt en begränsning för gruppresor till Thailand och 19 andra länder från och med fredagen den 20 januari 2023 i ett plötsligt tillkännagivande.

Kina hade tidigare släppt övergripande individuella internationella resestriktioner tidigare denna månad.

Ministeriet för kultur och turism i Kina gjorde tillkännagivandet, som även inkluderade länder som Ryssland och Nya Zeeland.

Detta kommer officiellt att tillåta resebyråer och onlinereseföretag att börja boka stora gruppresor som ofta ses resa med bussar och leds av flaggbärare. Kina är historiskt sett nummer ett land i termer av obearbetat antal turister som tillhandahålls till Thailand, cirka trettio procent totalt.

Nyheten kommer att välkomnas varmt av resebranschen i Thailand, även om några lokala invånare redan har setts på sociala medier klaga på eventuella framtida trafikproblem.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.