Thailand presenterar sitt pågående åtagande att vara värd för Expo 2028 – Phuket

PRESSMEDDELANDE:

Genomgången lyfte fram mässan som en nationell agenda och ett första evenemang i sitt slag i Sydostasien som kommer att gynna hela regionen.

Bangkok, 18 januari 2023 – Utrikesministeriet (MFA) höll en briefing för att presentera Thailands pågående engagemang och vision för att stå värd för Expo 2028 – Phuket under temat "Future of Life: Living in Harmony, Sharing Prosperity" och för att söka stöd från medlemsländerna i Bureau International des Expositions (BIE) i det kommande valet i Paris i juni 2023 för att välja den vinnande värddestinationen.

Sarun Charoensuwan, UD:s ständige sekreterare, sa: "Thailands anbud att vara värd för Expo 2028 i Phuket prioriteras som en nationell agenda. Thailand och Phuket är helt redo att vara värd för mässan, som kommer att vara den första i sitt slag i Sydostasien, som kommer att gynna hela regionen.”

Översikten över Thailands vision för mässan, inklusive dess tema och koncept som syftar till att ta itu med pressande globala utmaningar som påverkar människor, planeter och välstånd presenterades av Chiruit Isarangkun Na Ayuthaya, ordförande för Thailand Convention and Exhibition Bureau (TCEB). Han sa att "Expo 2028 – Phuket kommer att vara en plattform för deltagande länder att presentera sina lösningar för ett hållbart framtida boende, med människor och miljö i centrum."

Mr. Narong Woonciew, guvernör i Phuket, sa "Thailands anbud att vara värd för Expo 2028 – Phuket var ett lokalt initiativ som drivs av Phukets lokala samhällen. Dess styrka som en toppturismdestination med anläggningar i världsklass, och dess långsiktiga utvecklingsstrategi för att främja hållbarhet i alla dimensioner, gjorde Phuket till en lämplig plats för att inspirera och främja positiva förändringar mot en hållbar framtid.”

Närvarande vid briefingen för att förstärka Thailands beredskap att vara värd för Expo 2028 – Phuket var Mr. Bhummikitti Ruktaengam, rådgivande ordförande Phuket Tourist Association., och Dr. Peeradon Kaewlai, arkitekt, Advisory to Expo 2028 Phuket Thailand.

Designen och konceptet för Expo 2028 – Phuket kommer att centreras kring "Flow of Nature", och betona användningen av grön teknik.

Efter genomgången stod HE Mr. Vijavat Isarabhakdi, biträdande utrikesminister, värd för en mottagning vid som lyfte fram Phukets unika charm och styrkor som dess lokala gastronomi, kultur och hållbara och hälsosamma turismindustrier, såväl som det starka deltagandet av Phukets lokala samhällen i Expo 2028 – Phuket-projektet. Det var aktiviteter från Phuket Young Ambassadors och Ms. Manita Duangkham Farmer – Miss Thailand 2022 och en infödd Phuket.

Under temat "Local to Global: Phuket Expo 2028" besöktes mottagningen i UD:s Vithes Samosorn Hall av cirka 250 representanter från diplomatkåren och honorärkonsulaten, handelskamrarna, media och den privata sektorn.

Källa och bilder: Utrikesdepartementet, Thailand

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.