Kungskobra fångad hemma i Thalang

Thalang –

En fyra meter lång kungskobra har fångats i ett lokalt hus i Thalang.

Pakloks borgmästare Panya Sampaorat berättade för Phuket Express att Pakloks räddningsarbetare underrättades om ormen i ett hus i Baan Paklok i natt (17 januari)th).

De anlände till huset för att hitta en tonårig kungskobra inne i huset. Deras "professionella ormhanteringsteam" tog ungefär en halvtimme att fånga kungskobran.

Kungskobran är fyra meter lång och väger 10 kilo. Kungskobran kommer att släppas tillbaka till en lokal skog.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.