Bästa nationella Thailand-berättelser från den senaste veckan: kinesiska ankomster, körkortsbedrägerier och mer

Här är en titt på de bästa NATIONAL Thailand-historierna, utvalda av vårt Pattaya News/TPN-landslag, från förra veckan, måndagen den 9 januari 2023, till söndagen den 15 januari 2023. De är inte på någon speciell nivå av betydelse men är listade i ordningen efter publiceringsdatum.

Låt oss komma igång och se vilka de bästa berättelserna var!

  1. Thailands folkhälsominister Anutin Charnvirakul uttalade för kort sedan, den 9 januari 2023, vid en presskonferens på Suvarnabhumi flygplats i Bangkok för att välkomna kinesiska turister till Thailand att en kontroversiell regel för att kräva bevis på dokumentation av Covid-vaccination för att flyga till Thailand kommer att ställas in .
  2. 269 ​​kinesiska turister från Xiamen i Kina har landat på Thailands flygplats Suvarnabhumi idag, den 9 januari.

Den första gruppen kinesiska besökare anlände till flygplatsen klockan 12 och välkomnades varmt av tre framstående leende thailändska ministrar: Anutin Charnvirakul, minister för folkhälsovård, Saksayam Chidchob, transportminister, och Pipat Ratchakitprakarn, minister för turism och sport .

3. Systemet för avdrag för trafikpoäng har officiellt trätt i kraft i Thailand den 9 januari 2023 och det kommer att ändra de juridiska konsekvenserna av Thailands ökända trafikförseelser för gott.

Trafikpoäng från femhundrafyrtio thailändska förare har dragits av den första dagen av ett nytt trafiksystem.

4. Insamlingsavgiften på 300 baht förväntas träda officiellt i kraft i juni i år.

Denna markinträdesavgift kommer att föreslås regeringen nästa månad eftersom vi planerar att den ska börja gälla den 1 junist i år.

5. Department of Land Transport Phuket Office har varnat för vad de kallar en online och illegal körkortsbluff.

Bedrägeriet med körkortstjänster har blivit viralt i sociala medier inklusive Phuket ex-pat sociala mediegrupper och i liknande grupper i Pattaya förra veckan.

Och det var allt för den här veckan. Tack som alltid för att du läste Pattaya News/TPN News!

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.