Phukets största berättelser från den senaste veckan: Rumänsk dykare saknas, kinesiska turister anlände till Phuket och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 9 januari 2023 till söndagen den 15 januari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Sökandet efter en försvunnen 47-årig rumänsk dykare i Rawai har fortsatt. 

Han har varit försvunnen i tio dagar nu. Sökandet har fortsatt från dag 1 fram till nu.

2. Fler direktflyg från Kina är planerade att anlända till Phuket denna månad med cirka 500 passagerare.

Denna månad, den 18 januarith , kommer det att finnas direktflyg från Kina till Phuket, två flyg från Shanghai och ett flyg från Nanking. Totalt kommer tre flygningar att ta cirka 500 passagerare.

3. En utländsk turist, som är legitimerad läkare, räddade en rysk turist från att drunkna vid Patong Beach.

Den hjälpsamma turisten avböjde att bli identifierad och sa att han inte är en hjälte och bara hjälper de behövande.

4. En försvunnen yacht vid namn "Marco Polo" hittades nära Indonesiens territorialvatten efter att ha försvunnit sedan förra månaden.

Yachten utan båtkapten och passagerare hittades flytande i havet nära det indonesiska territorialvattnet.

5. En berusad minibussförare hittades med 11 metamfetaminpiller i sin ägo efter att ha kört med ett punkterat däck, vilket orsakade gnistor från ett framhjul i Thalang.

Chauffören åtalas för illegalt innehav av en kategori 1-drog och körning efter att ha tagit metamfetaminpiller. Föraren erkände att han tog tre metamfetaminpiller klockan 7.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

 

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.