Följ med på det festliga nöjet av kinesiska nyåret 2023 runt om i Thailand

PRESSMEDDELANDE:

Spännande, livfulla och färgstarka festligheter för att fira det kinesiska nyåret hålls på många destinationer i kungariket, inklusive de norra, södra, centrala, östliga och nordöstra regionerna.

Bangkok, 16 januari 2023 – Thailands turistmyndighet (TAT) vill bjuda in turister att uppleva den livfulla roliga, festliga färgen och fantastiska kulturen och arvet från de olika kinesiska nyårsfirandet som äger rum runt om i Thailand.

År 2023 är det kinesiska nyåret den 22 januari och firandet hålls på och runt detta datum:

Bangkok och centrala regionen

Chinatown kinesiska nyåret 2023
14 januari–15 februari 2023, kl. 18.00–24.00, Odeon Circle, Yaowarat Road, Bangkok
Höjdpunkter: En rad aktiviteter inklusive kulturföreställningar, en utställning om kinesiskt nyår i Thailand och thai-kinesiska relationer, kinesisk konstdemonstrationer, inklusive kalligrafi och pappersklippning. Under den ena månaden kommer evenemangsgatan att vara vackert dekorerad med ljusdekorationer under temat "Välstånd, välstånd, lycka till, kaninens år", bestående av en upplyst tunnelbåge, lampor och gatlyktor på 200 meters avstånd. .

Ratchaburi Chinatown Fair 2023
19–23 januari 2023, Pracha Phatthana Dam, Mueang District, Ratchaburi
Höjdpunkter: Chinatown vattenridå ljus-och-ljud-show, lejon- och drakdanser, kulturföreställningar, parader, samtida shower och artistuppträdanden, ljusdekorationer och lyktor, matlagningsdemonstration av traditionell kinesisk nyårsmat för att ge lycka och lycka, och konstdemonstrationer , inklusive kinesisk astrologi, pappersklippning och lykttillverkning.

Samut Sakhon kinesiska nyåret 2023
19-23 januari 2023, den 60th Maharaja Park och Samut Sakhon City Pillar Shrine
Höjdpunkter: Kulturparader, konsumentmässa, försäljning av lokal mat och kinesisk nyårsmat för att ge lycka och lycka samt olika aktiviteter.

Paknam City Lantern Festival 2023
20 januari–19 februari 2023, Thamkatanyu Foundation (Sian Lo Tai Tien Kong), Bang Pu Subdistrict, Mueang District, Samut Prakan
Höjdpunkter: Storslagen lyktavisning med över 5,000 5 lyktor från Taiwan, inklusive tecknade lyktor, fantasilyktor, gudalyktor och ett fyrverkeri. Utställningar av de XNUMX gudarna skickligt huggen i sten och ett gigantiskt par lejon huggen i grön jade. Olika föreställningar, inklusive lejondanser, dockteater och tävling för teckning av lyktor.

Suphan Buri kinesiska nyåret 2023
21–31 januari 2023, Dragon Descendants Museum, Mueang District, Suphan Buri
Höjdpunkter: Framträdanden av ungdomar från Suphan Buri, uppträdanden av drakättlingar – lejondans, krigstrummor, dans med nio drakar, kung fu och andra kinesiska kampkonstföreställningar, byte av kinesiska operamasker, traditionell kinesisk dans och konserter av kända thailändska artister och kändisar. Under hela evenemanget kommer City Pillar Shrine, Dragon Descendants Museum, Celestial Dragon Village och Buddhism Memorial Park att vara vackert dekorerade med ljusdekorationer.

Pak Nam Pho kinesiska nyåret 2023
15–26 januari 2023, Chao Phraya River, Mueang District, Nakhon Sawan
Höjdpunkter: 12 dagar och 12 nätter av firande med olika gynnsamma aktiviteter, inklusive att hylla de högt vördade Chao Pho och Chao Mae Pak Nam Pho vid de norra och södra helgedomarna och göra meriter. Plus uppträdanden av artister och sångare, fotoincheckning på sociala medier, försäljning av traditionell kinesisk nyårsmat för att ge lycka och lycka och kinesisk operaföreställning.

Norra regionen

Chiang Mai Chinatown Festival 2023
22 januari 2023, Lao Zhou Alley, Wichayanon Road-Chiang Mai Road (runt Warorot Market)
Höjdpunkter: Drak- och lejonföreställningar, fotobås, försäljning av lokal och kinesisk nyårsmat för att ge lycka och lycka, och tävlingar.

östra regionen

Pattaya kinesiska nyårsfestivalen 2023
20-22 januari 2023, Central Pattaya Activity Lawn, Lan Pho Public Park, Na Kluea and Walking Street, Pattaya, Chon Buri
Höjdpunkter: Thai-kinesiska kulturföreställningar, dansföreställningar av lejon och drakar, konserter av kända artister och utställning om den kinesiska nyårsfestivalen.

Nordöstra regionen

Udon Thani kinesiska nyårsfestivalen 2023
18–21 januari 2023, farfar-farmors helgedom, Mueang District, Udon Thani
Höjdpunkter: Kinesisk konst och kulturaktiviteter av Udon Thanis framstående kinesiska ättlingklubbar och familjer, inklusive lejondans, gyllene drakdans, dekorationer av röda lyktor, kinesisk musikuppträdande, kinesisk kalligrafi och försäljning av traditionell kinesisk nyårsmat för att ge lycka och lycka.

Korat kinesiska nyårsfestivalen 2023
21–24 januari 2023, Thao Suranaree Monument och Chomphon Road, Mueang District, Nakhon Ratchasima
Höjdpunkter: Procession av gudar från helgedomar över staden Korat, folksångsuppträdanden, samtida kinesisk konst och kulturföreställningar och försäljning av mat från välkända lokala restauranger.

Mukdahan Indokina Fest 2023
19–22 januari 2023, Old Town Quarter, Mueang District, Mukdahan
Höjdpunkter: Samtida kulturföreställningar, Baslop-dans, vietnamesisk Ao Dai och kinesiska Qipao-modeshow, Indokina Kids Contest, kinesisk kalligrafi-skrivshow, försäljning av lokal mat inklusive vietnamesisk mat. Plus ett konstgalleri och utställning av Mukdahan-konstnärer. Evenemangets område kommer att vara vackert dekorerat med ljusdekorationer.

Södra regionen

Hat Yai kinesiska nyårsfestivalen 2023
21–24 januari 2023, Niphat Uthit 2-3 Road, Hat Yai District, Songkhla
Höjdpunkter: Ljust dekorerad lokal med lyktbågar och promenadgator som utgör en perfekt bakgrund för gyllene drake- och lejondansuppträdanden av kända trupper från Yala, kinesiska kulturshower och uppträdanden av den berömda thailändska konstnären COCKTAIL. Plus en speciell konsert av den asiatiska låtskrivaren Frances Yip som kommer att livestreamas till publik över hela världen.

Kinesiska nyårsfestivalen 2023 i Phuket Town
27-29 januari 2023, Queen Sirikit Park, Thalang Road, Phuket
Höjdpunkter: Olika föreställningar och pjäser, matstånd, akademiska föreläsningar om arkitekturen och bevarandet av Phukets gamla stadsdel, och kinesisk-portugisisk arkitekturanimationsprojektion och försäljning av lokal och traditionell mat.

Phuket Lantern Festival 2023
15 januari–5 februari 2023, Limelight Avenue, Phuket
Höjdpunkter: Guzheng-föreställningar, kinesiska fandanser, lejondanser och lyktdekoration av lokala hus.

Trang kinesiska nyårsfestivalen 2023
20-22 januari 2023, Trang stads kommunkontor
Höjdpunkter: Lejondansshow av lokala studenter, och olika andra föreställningar, samt en konsumentmässa.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.