Thailand håller årligen National Teacher's Day Event  

phuket

Thailand -

Utbildningsministeriet höll evenemang för att markera den årliga nationella lärardagen idag den 16 januarith.

Den thailändska premiärministern general Prayut Chan-o-cha har avslöjat sloganen för lärarens dag i år, "Bra lärare, bra elever, god framtid". Evenemanget hålls under idén om Teacher's Power is the Heart of Transforming Educational Quality.

General Prayut i morse presiderade över evenemanget vid Lärarrådet i Thailand. I år var det 67th Lärarens dag. Lärare över hela landet deltog i Teacher's Day-evenemangen i provinsen.

Bangkok

Denna dag är Lärardagen för lärare medan en liknande studentdag normalt kommer att vara den andra torsdagen i juni efter att den nya terminen startar.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.