64 havssköldpaddor kläcks och går hem i Phang Nga

Phang Nga-

Sextiofyra havssköldpaddor i läder har framgångsrikt kläckts och tagit sig till havet i Phang Nga, norr om Phuket.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express att en mor havssköldpadda i läder lade totalt 106 ägg på Bang Khwan Beach i Takua Thung-distriktet i november förra året.

Tidigt i går morse (14 januari) kläcktes 64 havssköldpaddor ur sina ägg. 37 av äggen utvecklades inte fullt ut. En liten havssköldpadda dog kort efter kläckningen. Fyra ägg väntar fortfarande på att kläckas.

Sköldpaddsungarna släpptes tillbaka till sitt hem i havet.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.