Thailändsk polis ska pröva nästan 10,000 XNUMX trafikförbrytare som gripits under nyårsperioden

Nationell-

Thailändsk polis meddelade att de kommer att sätta trafikbrottslingar i 8,923 XNUMX fall som fångats över hela landet under den senaste nyårsperioden på skyddstillsyn, säger Weerakit Hanpariphan, generaldirektör för kriminalvårdsavdelningen.

Weerakit avslöjade att majoriteten av brotten som registrerades under Seven Days of Danger-kampanjen för trafiksäkerhet från den 29 december 2022 till den 4 januari 2023 var relaterade till rattfylleri, vilket stod för över 8,567 96.01 fall eller 335 %, följt av körning under påverkan av illegala droger med 3.75 fall eller 21 % och vårdslös körning med 0.24 fall eller XNUMX %.

De tre främsta provinserna med det högsta antalet trafikolyckor var Roi Et med 469 fall, Samut Prakan med 388 fall och Nonthaburi med 364 fall

Det fanns också 699 fler fall av rattfylleriolyckor under 2023, vilket motsvarar en ökning med 8.88 % jämfört med nyårsperioden mellan 2021 och 2022, sa Weerakit. 263 lagöverträdare i de senaste fallen visade sig vara återfallsförbrytare.

Weerakit tillade att dessa lagöverträdare tillsammans med icke-återfallsförbrytarna skulle behöva anmäla sig själva till kriminalvårdsavdelningen för att börja utföra socialtjänstarbete och gå igenom trafikseminarier. Några av dem skulle också få sitt körkort indragna.

Om gärningsmannen upptäcktes vara starkt beroende av alkohol, skulle de överföras till vårdcentraler för att genomgå ett 4-månaders rehabiliteringsprogram.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.