Utlänningar som påstås ha attackerat thailändska turister på ön Samui ska ha flyttat till Phuket

FOTO: MGR online

Phuket -

Utlänningar som påstås ha attackerat en grupp thailändska turister på ön Samui ska ha flyttat till Phuket. Thailands mest kända polis, "Big Joke", har personligen beordrat att de misstänkta ska hittas.

Bo Phut-polisen berättade för Phuket Express att de har identifierat en grupp utlänningar som påstås ha attackerat thailändska turister på nyårsafton. En kallelse för misshandel har utfärdats för dem och utlänningarna, som tros vara ex-pats, har uppmuntrats att lämna in sig. Thailändsk polis har också kontaktat immigrationsbyrån angående de misstänkta visumstatus.

Biträdande rikspolischef general Surachate "Big Joke" Hakparn åkte till Bo Phut Police Station på Samui Island igår (11 januarith) för att göra brådskande framsteg i fallet som har retat många thailändare på sociala medier.

Det rapporteras att två av de utländska misstänkta redan har lämnat Samui Island och nu befinner sig i Phuket. Nyheten om överfallet avslöjades för media efter att det thailändska offret lämnade in en polisanmälan den 1 januari 2023 och hävdade att ingenting hade hänt.

Detta uppmärksammade Big Joke och den bredare thailändska allmänheten på fallet som nu kräver tillfångatagandet av de utländska misstänkta som påstås ha slagit gruppen thailändska turister.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.