88 skjutvapen, 1,199 430,029 kulor och 8 XNUMX metamfetaminpiller beslagtagna i region XNUMX (inklusive Phuket)

Phuket -

Region 8 (inklusive Phuket) polisens brottsbekämpning från den 19 decemberth till december 23rd beslagtog 88 skjutvapen, 1,199 430,029 kulor och XNUMX XNUMX metamfetaminpiller.

En presskonferens hölls igår (11 januarith) vid Region 8 Police Station baserad i Maikhao, Phuket leddes av biträdande nationella polischefen General Surachate 'Big Joke' Hakparn.

Mer än 517 platser söktes i sju provinser: Surat Thani, Nakhon Si Thammarat, Chumphon, Krabi, Phang Nga, Ranong och Phuket.

Totalt beslagtogs 88 skjutvapen, 1,199 430,029 kulor, 305 619 metamfetaminpiller och XNUMX gram kristallmetamfetamin och totalt XNUMX misstänkta greps. De flesta skjutvapen beslagtogs i Nakhon Si Thammarat, följt av Surat Thani och Chumphon.

Big Joke berättade för The Phuket Express och andra medier att tillslaget syftade till att säkerställa säkerheten under jul- och nyårsfestivalen i turistprovinser för att förhindra och minska brottslighet och droger.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.