Thailands första droneleveranstjänst lanseras i Phuket

Phuket -

Den första drönarleveranstjänsten i Thailand lanserades i Phuket för att stödja "Smart City"-projektet genom att använda teknologi i internatnationella turiststäder.

The Grand Opening – 1:a droneleveranstjänsten igår (9 januarith) leddes av Boat Pattana Co., Ltd., tillsammans med Villa Market JP Co., Ltd. och Avilon Robotics Co., Ltd. som är under sloganen "We Carry The Future".

Sophit Phusanakhom, verkställande direktör för Villa Market JP Co., Ltd., sa till The Phuket Express "Denna tjänst är till för att utöka Villa Markets leverans för att ge bättre och mer bekväm service för kunderna."

Dr. Thanakorn Supsukboworn, VD för Avilon Robotics Co., Ltd., tillade: "Detta är den första kommersiella lagliga drönarleveranstjänsten i Thailand. Tjänsten samarbetar med Phuket-tjänstemän. Detta är delvis för att stödja Phuket som en "smart stad" och främja turism. Avilon Robotics Co., Ltd har vunnit förstaplatsen för tävlingen för drönare över havet som hölls av Taiwans transport- och kommunikationsministerium 2021."

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.