Thailands premiärminister går med i det nya politiska partiet

FOTO: Thaipost

Nationellt —

Den sittande premiärministern general Prayut Chan-o-cha anmälde sig officiellt som medlem i Ruam Thai Saang Chart (United Thai Nation) Party måndagen den 9 januari.

Hans debutevenemang var storslaget värd på Bangkoks Queen Sirikit National Convention Center och besöktes av mer än 10,000 XNUMX deltagare, inklusive Ruam Thai Saang Chart-ledaren Pirapan Salirathabhaga.

Premiärministern beslutade slutligen att lämna sitt gamla politiska koalitionsparti, Palang Pracharath, efter veckor av rykten som rapporterats av flera medier.

General Prayut, som också är försvarsminister, sa till sina anhängare att han ville stanna kvar som premiärminister inte för att han längtade efter makt eller personliga fördelar utan för att han respekterade Thailands demokratiska system och att landet måste gå framåt.

Icke desto mindre, även om han väljs till premiärminister i nästa omröstning, kommer general Prayut att kunna sitta kvar i bara två år istället för fyra på grund av författningsdomstolens beslut, som säger att hans premiärministerperiod bör löpa ut 2025.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.