Thailand provar nytt körkortspoängsystem

Nationellt —

Systemet för avdrag för trafikpoäng har officiellt trätt i kraft i Thailand idag, den 9 januari 2023, och det kommer att ändra de juridiska konsekvenserna av Thailands ökända trafikförseelser för gott.

Från och med idag kommer alla förare som bryter mot trafiklagarna att få rättsliga konsekvenser som böter eller fängelse samt få sina poäng avdragna från körjournalen. Enligt denna nya lag, om en förares poäng sjunker till noll, kommer deras körkort att dras in i upp till 90 dagar.

Enligt polischef Damrongsak Kittiprapas är detta nya system utformat för att uppmuntra säker körning och minska den höga andelen trafikolyckor i landet, som kräver mer än 22,000 XNUMX liv varje år, vilket placerar Thailand på nionde plats i världen för länder med den högsta antalet trafikolyckor.

Hur det här nya systemet fungerar är att förare kommer att få 12 poäng till att börja med. Dessa poäng kommer att sänkas när förarna ertappas för att bryta mot trafiklagarna: en poäng för mindre överträdelser som fortkörning, underlåtenhet att stanna vid ett övergångsställe eller prata i telefon under körning och fyra poäng för allvarliga överträdelser som rattfylleri.

Förare kommer att få en andra chans att lösa in sig om deras poäng faller för lågt eftersom det riskerar att få 90 dagars avstängning om de registrerar sig och går en kurs om trafiklagar och säker körning. För förare med små poängavdrag krediteras deras poäng automatiskt tillbaka efter ett år.

Men det betyder inte att förare kommer att befrias från gamla straff som böter eller fängelse om de får sina poäng dragna, sa poliskommissarie Damrongsak. Förare som bryter mot trafiklagarna kommer också att få gamla straff samt riskera att få sitt körkort indraget. Förare kan kontrollera sitt körresultat här https://ptm.police.go.th/eTicket.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTick ​​tackyoutubePinterestBlädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.