Phukets största berättelser från den senaste veckan: Phuket genererade 6.6 miljarder baht på nyår, företag redo att välkomna kinesiska turister och mer

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 2 januari 2023 till söndagen den 8 januari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Phuket har genererat minst 6.6 miljarder baht under nyårsfestivalen, enligt relevanta tjänstemän.

Från december 30th till januari 2nd, genererade Phuket minst cirka 6.6 miljarder baht.

2. Presidenten för Thai Southern Hotel Association sa att Phuket kämpar med en allvarlig brist på arbetskraft mitt i den förväntade ankomsten av en miljon kinesiska turister.

Företagare i Phuket står inför en pressande, pågående brist på arbetskraft, som har gått från dåligt till värre.

3. En mobiltelefon returnerades till en kuwaitisk turist i Phuket efter att en taxichaufför hade tagit telefonen som lämnats kvar och slängt den på en strand av ilska för ett klagomål om dålig körning.

Chauffören erkände att han hade dumpat mobiltelefonen på Karon Beach eftersom han var arg över att turisten kritiserade honom för påstått dålig körning.

4. Totalt för alla sju dagar i Phuket (29 december – 4 januari) under de sju dagar av fara var 41 trafikolyckor, 42 skadade och tre dödsfall.

De flesta olyckorna orsakades av att man inte använde hjälm, följt av rattfylleri och fortkörning över den lagliga gränsen.

5. Phukets företag är glada och redo att välkomna kinesiska turister.

De väntar på dem och är väldigt exalterade efter att de hört de goda nyheterna om att Kina lättar på Covid-restriktions.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.