Uppdatering: Thailands civila luftfartsmyndighet säger till flygbolag som är ovaccinerade/resenärer utan vaccinationsdokumentation kan flyga men måste testa vid ankomst

Bangkok, Thailand-

Thailands civila luftfartsmyndighet eller CAAT skickade ett brådskande meddelande i kväll, den 8 januari 2023, till flygbolagen bara timmar innan större förändringar av vaccinkraven till Thailand, för att klargöra att ovaccinerade resenärer eller de utan deras dokumentation kan flyga men måste ta ett test vid ankomsten.

Detta följde denna stora förändring av reglerna tidigare i helgen som förblindade många resenärer och har orsakat omfattande förvirring och ilska på nätet.

Meddelandet var en NoTAM (Notice to Airmen) som skickades via CAAT till alla flygbolag. Eftersom meddelandet skickades i sista minuten återstår dock många detaljer och frågor. Det finns också en chans att de som flyger omedelbart kan ha problem och skulle behöva åtgärda dem med sitt flygbolag.

Meddelandet klargjorde inte hur flygbolagen skulle kommunicera till thailändska tjänstemän att någon behöver testa vid ankomsten, vilken typ av test det skulle vara, om det skulle ske på resenärens bekostnad, eller viktigare vad som hände om någon var positiv och om det innebar en möjlig påtvingad dyr karantän på deras bekostnad, även om den är symtomfri.

Det här är en utvecklingshistoria och mer information förväntas snart från thailändska regeringstjänstemän.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

 

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.