Thailändska företagare lämnar in klagomål mot nya inträdeskrav för turistcovid-19-vaccin

Nationellt —

Turismrelaterade affärsoperatörer i Phuket, Phang Nga och Krabi har begärt att relevanta myndigheter ska se över nya turistkrav och säga att det kommer att medföra många komplikationer och hindra landets återhämta turistsektor..

Nio organisationer undertecknade gemensamt en namninsamling den 6 januari som riktade sig till premiärminister Prayut Chan-o-cha, folkhälsominister Anutin Charnvirakul, turist- och sportminister Pipat Ratchakitprakarn och guvernören för Thailands turistmyndighet Yuthasak Supasorn för att ändra kraven för turister som reser till Thailand.

Du kan läsa vår artikel om kraven här.

Framställningen gäller fyra krav, inklusive:

  1. Turister bör få minst 2 doser av covid-19-vaccinet.
  2. Om turistens land har ett krav på ett negativt RT-PCR-testresultat innan han återvänder, rekommenderas turisten att köpa en sjukförsäkring som täcker kostnaden för covid-19-testning och behandling.
  3. Turister bör skydda sig själva när de är i destinationslandet genom att vidta förebyggande åtgärder som att bära en mask i offentliga eller delade transporter och ofta tvätta händerna.
  4. Om turisten har några luftvägssymtom rekommenderas de att göra ett ATK-test och söka medicinsk behandling på ett sjukhus om symtomen är svåra. Turister som behöver göra RT-PCR-tester innan de återvänder till sitt hemland rekommenderas att bo på ett SHA+-hotell.

Organisationerna sa att de var tacksamma för regeringens oro, men de var oroliga för att åtgärderna, särskilt kravet på att turister ska ha två doser av Covid-19-vaccinet, skulle komplicera resor och avskräcka turister från att besöka Thailand.

De flesta organisationer klagade också över kravens plötsliga och oväntade karaktär och angav att de inte hade tid att anpassa sig och stödja effekterna.

De fortsatte med att säga att länder som Ryssland och Australien redan har hävt sina Covid-19-restriktioner, men Thailand gick tillbaka genom att återuppliva dessa åtgärder, vilket kan få andra länder att tappa förtroendet för Thailand. En stor resebyrå i Frankrike har redan enligt uppgift kritiserat Thailand för dess "politiska instabilitet" och försökte ställa in resor till Thailand.

De nio organisationerna föreslog sedan att regeringen skulle ändra kravet på vacciner så att det bara gäller turister som reser från länder som krävde Covid-testresultat innan de återvänder istället.

Regeringen borde undanta turister som reser från länder utan sådana krav eftersom Covid-19 i dessa länder redan hade förvandlats till en endemisk sjukdom och majoriteten av människorna där redan hade vaccinerats helt, sa framställarna.

Regeringen hade inte svarat på framställningen vid presstid.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

 

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.