Kinesiska turisters återkomst ger stor glädje för företag på Koh Samui

FOTO: Naewna

Koh Samui, Surat Thani-provinsen —

Företagare på Koh Samui reagerade positivt på den förestående återkomsten av kinesiska besökare oavsett oro för coronaviruset.

Lokala medier rapporterade om en bra turismatmosfär runt Koh Samui i Surat Thani-provinsen igår, den 7 januari. De sa att turister fortfarande reste med flyg för att besöka ön, där majoriteten var europeiska turister, vilket resulterade i ett liv på flygplatsen.

Men med tillkännagivandet att kinesiska turister kommer att kunna resa utomlands igen från och med idag, den 8 januari, har förberedelser gjorts runt Koh Samui för att välkomna kinesiska turister, som inte har kunnat resa sedan starten av covid-19-pandemin.

FOTO: Naewna

Lokala medier sa att färjebolag i Angthong-distriktet i Samui-distriktet förberedde sina färjor för att ta emot turister som reser till Koh Samed, Koh Phangan och Koh Tao.

Mr. Kittisak Thanaput, chef för Lomprayah-företaget berättade för lokala medier att hans företag förberedde sig för ankomsten av kinesiska turister genom att hålla rent, städa färjan varje gång den transporterade passagerare och förbereda handsprit på färjan.

FOTO: Naewna
"Jag är lite oroad över möjligheten för kinesiska turister att bli smittade av Covid-19," sa Kittisak, "Men med de olika åtgärder som vårt företag konsekvent har genomfört, och med vår erfarenhet av att leva med viruset under en tid, har jag tror att vi kan hantera situationen även om det kommer in smittade människor.”

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.