Breaking: Thailands transportministerium och civila luftfartsmyndigheten släpper nya inträdeskrav för flygbolag som gäller från den 9 januari

Bangkok, Thailand-

Thailand har släppt nya inträdeskrav för flygbolagen i helgen, vilket ursprungligen angavs som föreslagits av folkhälsominister Anutin Charnvirakul tidigare i veckan.

Börja med att fånga upp förslaget här.

Man trodde ursprungligen att det thailändska regeringen skulle diskutera förslagen nästa vecka, men det verkar nu som att de nya inträdeskraven har gått direkt via transportministeriet och CAAT, Thailands civila luftfartsmyndighet för att skickas till flygbolagen, för att träda i kraft Så snart som möjligt. Flera utländska flygbolag har enligt uppgift redan bekräftat den nya ordern. TPN kontaktar även Thailands turistmyndighet för ytterligare förtydliganden.

CAAT utfärdade uttalandena till alla flygbolag som flyger till Thailand och transportministern Saksayam Chidchob bekräftade ordern. TPN media noterar att det finns många, många frågor just nu, men de bör riktas till ditt flygbolag eller ambassad enligt Saksayam. Det är inte helt klart vid presstiden vilka förfaranden som skulle finnas på plats för land- och sjögränser, och de togs inte upp omedelbart.

Här är, från tidpunkten för pressen, de nya reglerna med tanke på att detta är en berättelse under utveckling. Beställningen gäller från den 9 januari 2023 kl. 1 till den 00. januari 31 kl. 2023. Kom ihåg att thailändska myndigheter också kan förlänga beställningen efter eget gottfinnande eller till och med avbryta det tidigt.

1. Alla passagerare över 18 år måste visa bevis för sitt flygbolag på minst två Covid-19-vacciner, lista släppt av CAAT nedan. Uppdatering: CAAT tog bort och raderade den här listan från och med sent på kvällen den 7 januari, så denna kan komma att revideras eller ändras. De kan också ta med ett brev från en läkare som intygar att de har återhämtat sig från covid-19 från de senaste sju dagarna till högst 6 månader (180 dagar) eller ha ett läkarintyg från en läkare som säger att de inte kan få ett vaccin. De under 18 år nämndes inte och verkar vara undantagna. Vaccinerna måste ha varit minst fjorton dagar före avresan, men ingen slutgräns vilket innebär att även de som vaccinerades för två år sedan kunde resa.

2. Om landet du återvänder till efter att ha rest till Thailand kräver ett Covid-19-test, som Indien eller Kina, måste du ha en sjukförsäkring som täcker Covid under hela din vistelse. Specifika dollarbelopp angavs inte. Flygbesättningar kan använda sin företagsförsäkring som bevis. Ex-pat med thailändsk socialförsäkring är undantagna.

3. Thailändska medborgare med thailändskt pass är undantagna från alla vaccinations- och försäkringskrav.

4. Endast transitpassagerare är undantagna.

5. Det är flygbolagets ansvar att kontrollera dessa krav vid incheckningen. Det är okänt om det blir slumpmässig screening eller om alla kommer att behöva visa upp sina bevis på dokumentation.

6. Flygbolag bör be passagerare till Thailand att maskera sig under sin resa utom under måltider eller en nödsituation.

7. Om en passagerare visar tecken på att ha Covid ombeds de att ta ett Covid-test på deras bekostnad vid ankomsten till Thailand.

Det här är en utvecklingshistoria och kan uppdateras när som helst medan information fortsätter att komma in.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.