Thailändsk hälsoexpert säger att Covid från väst är farligare än från Kina

Nationellt —

En inflytelserik thailändsk virolog sa att nya Covid-19-stammar från turister som reser från väst är mer oroande än äldre stammar från turister som reser från Kina.

Dr Yong Poovorawan kom ut idag, den 6 januari, för att dämpa thailändarnas oro över en ökning av Covid-19-infektioner i ljuset av Kinas kommande lättnader av reserestriktioner från den 8 januari och framåt.

Dr Yong, som är chef för Center of Excellence in Clinical Virology vid Chulalongkorn Universitys medicinska fakultet, skrev på sin Facebook-vägg att "Det pågående utbrottet i Kina orsakas främst av Omicron-subvarianten av Covid-19, känd som BA.5, som redan har spridits i Thailand.”

Han fortsatte med att säga att "Vi borde vara mer oroliga över de stammar som inte har spridit sig i Thailand, särskilt BQ-varianten från västländer som är mer alarmerande." Läkaren kommenterade också vissa turister att "Vi kontrollerar inte och kan inte tvinga (dem) att bära ansiktsmasker."

Covid-19 fall i Thailand minskar i Thailand på grund av säsongsbetonad övergång, enligt Dr. Yong. 70 % av thailändarna (cirka 50 miljoner) har smittats av coronaviruset, och 90 % har redan antikroppar från vaccination eller infektion.

Han sa: "Mutationen av viruset kan inträffa var som helst i världen... Det är meningslöst att blockera turister från ett visst land från att komma in i kungariket."

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.