Phuket-polisen håller träningsövningar som simulerar arga demonstranter på polisstationen

Phuket -

Phukets provinspolis höll nyligen en incidentövning.

Övningen hölls i går eftermiddag (5 januarith) vid Phukets polisstation.

Återskapande incidenten, som var en träning och inte ett verkligt problem, involverade ett scenario där mer än 80 tonåringar, alla skådespelare, protesterade vid polisstationen. I träningsscenariot blev de besvikna och upprörda efter att polisen grep tio tonåringar som tävlade på allmänna vägar och orsakade några trafikolyckor och skador under gripandet.

Tonåringarna som protesterade ville att polisen skulle släppa deras vänner omedelbart. Skådespelare anklagade polisen med våld och försökte skapa oroligheter och kaos. Skådespelare uppmanades också att försöka få tillgång till polisstationen med våld och knuffa förbi poliser.

Officerare som deltog i utbildningen fick bara veta att de skulle delta i en träning men inte det specifika scenariot.

Skådespelarna som porträtterade demonstranter som fick tillträde till stationen ledde till att polisen utbildades med kravallsköldar och utrustning för att skingra demonstranterna med träningsinstruktörer som tittade på.

Enligt Phukets provinspolis svarade poliser som var inblandade i träningsövningen bra och poliser tackade också skådespelarna som porträtterade demonstranter upprörda mot polisen.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.