Första turismflyget från Kina till Thailand den 9 januari

Thailand-

Kinesiska turister kommer att anlända till Thailand med det första turistflyget på nästan tre år den 9 januarith2023

Våra tidigare berättelser:

Ingen mer obligatorisk karantän. Inga fler restriktioner för flyg. Ett negativt testresultat 48 timmar före resan är det enda Covid-kravet för att resa till Kina från och med den 8 januari.

Folkhälsoministern och vice premiärminister Anutin Charnvirakul sa till thailändska medier i går, (5 januarith), "Länder som behöver Covid – 19-test innan de går tillbaka till sina länder måste också ha sjukförsäkring innan de kommer till Thailand. Detta beror på att när de testar positivt med Covid -19 innan de reser tillbaka måste de behandlas i Thailand. Hotell måste underlätta för ett RT-PCR-test."

Men inte alla detaljer om denna plan har ännu släppts. Lite bakgrundsdata nedan:

Kinesiska besökare kan äntligen lättare återvända till Thailand från och med söndagen den 8 januari, och en av de mest upphetsade parterna är turisttjänstemän och företagare i Pattaya.

Under ledning av folkhälsominister och vice premiärminister Anutin Charnvirakul enades flera statliga myndigheter i princip i eftermiddag, 5 januari 2023, om strängare Covid-krav för besökare till Thailand.

Ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn, uttalade till pressen, "Det första flyget från Kina är från Xiamen Airlines som är ett direktflyg från Xiamen till Suvarnabhumi flygplats och kommer att vara fullt med 200 passagerare som kommer att anlända den 9 januarith. "

Herr Suttipong Kongpool, chefen för Thailands civila luftfartsmyndighet sa: "Det kommer att finnas upp till 20 flygningar per dag från Kina under de första tre månaderna av detta år som anländer till Suvarnabhumi International Airport, Phuket International Airport och Chiang Mai International Airport . Varje flygning kommer att innehålla cirka 200 passagerare vilket kommer att vara cirka 4,000 XNUMX passagerare per dag.”

Mr Thanet Petchsuwan, vice guvernör för marknadsföring i Asien och South Pacific Tourism Authority of Thailand (TAT) sa "Vi förväntar oss att 300,000 60,000 besökare från Kina kommer att anlända till Thailand under det första kvartalet i år. Det kommer att vara 90,000 150,000 kinesiska besökare i januari, XNUMX XNUMX besökare i februari och XNUMX XNUMX i mars. I år uppskattar vi att det kommer att ta fem miljoner kinesiska besökare.”

"Kinesiska turister marknadsförs av Thailand för att komma tillbaka som "Revenge Travellers". En av våra turismplaner för att locka kinesiska turister är att ta med kinesiska kändisar till Thailand. Denna strategi var framgångsrik före Covid -19." avslutade Thanet.

Kinas gränser, inklusive för medborgare som åker för turism, var i princip stängda i tre år på grund av deras Covid Zero-policy, som upphörde i slutet av förra året.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.