Totalt registrerades 2,440 317 trafikolyckor och XNUMX dödsfall i Thailands "New Year's Seven Days of Danger"

FOTO: Bangyikhan Rescue

Thailand -

Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade idag (5 januari) totalt 241 trafikolyckor, med 253 skadade och 25 dödsfall, på den sjunde dagen (4 januari) av trafikolyckorna "New Year's Seven Days of Danger". kampanj.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (34.85 procent). Cirka 80.24 procent av olyckorna involverade motorcyklar.

48.96 procent av trafikolyckorna inträffade på riksvägar. De flesta olyckorna inträffade mellan 6 och 00

Det högsta antalet olyckor var i Song Khla (13 olyckor). Det högsta antalet skador var i Kanchanaburi (15 skador). Provinserna med det högsta antalet dödade var Chiang Rai, Roi-Et, Song Khla, Sakaeo, Surat Thani och Udon Thani (2 dödsfall i varje provins).

Under totalt sju dagar (29 december - 4 januari) av de sju dagar av fara har det inträffat totalt 2,440 2,437 trafikolyckor, 317 XNUMX skadade och XNUMX dödsfall.

Surat Thani hade det högsta antalet olyckor (79). Det högsta antalet skador var i Kanchanaburi (81). Chiang Rai har det högsta antalet dödade (15).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.