Kraftigt regn och starka vågvarningar för södra Thailand

södra Thailand –

Kraftigt regn och starka vågor väntar i södra Thailand och i Thailandsbukten från och med idag (5 januarith) till 8 januarith2023

Thai Meteorological Department (TMD) har utfärdat sin senaste vädervarning idag (5 januarith). Lågtryck täcker nära Borneoön runt den nedre delen av Sydkinesiska havet. En nordostmonsun råder över viken och södra Thailand och kommer att förstärkas.

Vågorna är upp till fyra meter höga i viken och över 4 meter höga i stormområde. Mer regn och enstaka kraftiga till mycket kraftiga regn är sannolikt i söder

Berörda områden är följande:

På januari 6th: Pattani, Yala och Narathiwat

Från 7 januarith till januari 8th: Nakhon Si Thammarat, Phatthalung, Songkhla, Pattani, Yala och Narathiwat.

Människor i söder bör akta sig för kraftiga regn som kan orsaka översvämningar. Alla båtar bör gå försiktigt fram och små båtar bör hålla iland.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.