Järnvägen i södra Thailand står inför en annan misstänkt upprorsmans attack

FOTO: Isranews

Nationellt —

Järnvägstjänstemän avbröt under en kort tid tågtrafiken mellan Hat Yai och Khlong Nagae i Songkhla-provinsen i södra Thailand igår, den 3 januari, efter upptäckten att över 325 bultar på järnvägsspåret samt ytterligare fem sliperplattor togs bort.

Ekarat Sriarayanpong, chef för Public Relations Center för Thailands statliga järnvägsstation (SRT), informerade allmänheten i går att han underrättades om att flera delar av järnvägsspåret saknades vid spåret mellan Hat Yai- och Khlong Naga-stationerna i Songkhla. Hat Yai-distriktet klockan 8:55.

Vid undersökning fann järnvägstjänstemännen att 325 bultar och fem sliperplattor på banan hade "borttagits". Därefter tillkallades en säkerhetsenhet för att inspektera banan för att fastställa orsaken till händelsen.

Tidigare förra året spårades ett lasttåg som trafikerade mellan Hat Yai och Padang Besar i Malaysia ur av en upprorsgrupp bombning banan. Gruppen detonerade också en annan explosion medan underhållsarbetare reparerade det skadade spåret, vilket resulterade i tre dödsoffer.

 

Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.