Totalt registrerades 2,201 282 trafikolyckor och XNUMX dödsfall under sex dagar av Thailands "nyårs sju dagar av fara"

Thailand -

  Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade idag (4 januari) totalt 239 trafikolyckor, med 259 skadade och 15 dödsfall, på den sjätte dagen i går (3 januari) av vägen "New Year's Seven Days of Danger" olyckskampanj.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (38.49 procent), följt av rattfylleri (24.27 procent). Cirka 82.73 procent av olyckorna involverade motorcyklar.

48.12 procent av trafikolyckorna inträffade på riksvägar. De flesta olyckorna inträffade mellan 6:00 och 7:00 (9.21 procent).

Det högsta antalet olyckor och skador var i Nakhon Si Thammarat (12 olyckor, 12 skador). Provinsen med det högsta antalet dödsfall var Phuket och Chachoengsao (2 dödsfall i varje provins).

Två personer dog efter att en berusad sedanförare kraschade in i en sidovagn för motorcykel i Mueang Phuket.

Under totalt sex dagar (29 december - 3 januari) av de sju dagar av fara har det inträffat totalt 2,201 2,179 trafikolyckor, 282 XNUMX skadade och XNUMX dödsfall.

Nakhon Si Thammarat har det högsta antalet olyckor (76) och det högsta antalet skador (81). Chiang Rai har det högsta antalet dödade (13).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.