Korall skadad av båtar och turistdykare i Phi Phi National Park i Krabi

FOTO: Monsoon Gargage Thailand

Krabi –

Koraller ska ha skadats av turbåtar och turistdykare på en ö i den berömda nationalparken Mu Ko Phi Phi i Krabi.

The Monsoon Garbage Thailand Facebook-sida igår (3 januarird) delade bilder av en båt på Ya Wa Sam Island (Koh Ya Wa) i Krabi med dess ankare under vatten som skadar koraller. En annan uppsättning bilder tagna på ön verkar visa turistdykare som trampar på koraller.

FOTO: Monsoon Gargage Thailand

Administratören för Facebook-sidan berättade för Phuket Express att de fick bilderna från anonyma berörda lokala invånare och dykare under nyårsfestivalen. De har krävt att åtgärder ska vidtas mot de som skadar koraller i nationalparken.

FOTO: Monsoon Gargage Thailand

Phuket Express noterade att Ya Wa Sam Island är känd för att låta dykare se vackra koraller under vatten. Ön ligger i området Hat Noppharat Thara Mu Ko Phi Phi nationalpark.

Vid presstid hade relevanta thailändska myndigheter inte officiellt svarat på bilderna.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.