Thailändska hälsoexperter uppmanar allmänheten att sluta frukta Covid

FOTO: Thairath

Nationellt —

Många thailändska medicinska experter försöker försäkra allmänheten om att de nya stammarna av coronavirus i Kina inte är lika oroande som den nuvarande dominerande stammen i Thailand.

Enligt flera thailändska medier oroar sig många thailändare för att kinesiska turister kommer att importera en ny stam av coronaviruset till Thailand efter att Peking återöppnar sina gränser på söndag.

För att dämpa oro kom medicinska experter, inklusive Anan Jongkaewwattana, en virolog vid National Center for Genetic Engineering and Biotechnology, för att uttrycka sin åsikt på Facebook och sa "Vi är oroliga för att stammarna i Kina [BA.5.2] kan importeras till Thailand."

Han tillade dock, "Men BA.5.2 i Kina är inget nytt i Thailand eftersom vi redan upplevt det. Det börjar redan försvinna [eftersom det tas över av BA.2.75].”

För närvarande kämpar Kina med stammarna BA.5.2 och BF.7, som är ättlingar till BA.5 Omicron-varianten och är mycket överförbara.

Icke desto mindre, enligt Anan, "BA.2.75-subvarianten i Thailand är mer oroande."

Samtidigt skrev en annan hälsoexpert Dr. Manoon Leechawengwongs, en lungläkare vid Vichaiyut Hospital, på Facebook att "Vi bör behandla och välkomna kinesiska resenärer som våra gäster på samma sätt som vi gör mot besökare från andra länder."

Han tillade att "Mutationer av viruset kan förekomma var som helst i världen, och vi bör inte oroa oss för att kinesiska turister kommer att ta med det in i landet. Vi borde sluta frukta Covid eftersom vi måste samexistera med det och få regelbundna booster-shots av vacciner som om vi får ett influensavaccin."

Lungläkaren uppmanar också allmänheten att upprätthålla regelbundna Covid-19 försiktighetsåtgärder, som att hålla sin mask på i trånga områden, upprätthålla social distans och tvätta händerna regelbundet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.