Sjätte senaste havssköldpaddsboet i läder som innehåller 131 ägg hittades i Phang Nga

Phang Nga –

Totalt 131 havssköldpaddsägg i läder har hittats i ett sjätte nyligen upptäckt bo på en strand i Phang Nga, norr om Phuket.

Department of Marine and Coastal Resources (DMCR) berättade för Phuket Express idag (3 januarird), att en havssköldpadda i läder hade lagt ägg på Na Klua Beach i Kok Kloi, Takua Thung.

Tjänstemän hittade havssköldpaddsboet i läder som innehöll totalt 131 ägg, varav 116 var fertila ägg. Äggen har flyttats till ett säkert område i närheten på grund av oro för skador från vädret.

Totalt 148 havssköldpaddsägg i läder har hittats i ett femte nyligen upptäckt bo på samma strand förra månaden.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Bild efter inläggsinnehåll
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.