Totalt registrerades 1,960 263 trafikolyckor och XNUMX dödsfall under fem dagar av Thailands "Nyårs sju dagar av fara"

FOTO: Samut Sakorn Social News

Thailand -

Thailands avdelning för katastrofförebyggande och begränsning (DDPM) rapporterade idag (3 januari) totalt 294 trafikolyckor, med 295 skadade och 40 dödsfall, på den femte dagen i går (2 januari) på vägen "New Year's Seven Days of Danger". olyckskampanj.

Olyckorna orsakades mestadels av för hög hastighet (36.73 procent), följt av rattfylleri (23.13 procent). Cirka 79.40 procent av olyckorna involverade motorcyklar.

37.41 procent av trafikolyckorna inträffade på riksvägar. De flesta olyckorna inträffade mellan midnatt och 1:00 (8.50 procent).

Det högsta antalet olyckor och skador var i Nakhon Si Thammarat (14 olyckor, 17 skador). Provinsen med det högsta antalet dödade var Sisaket (5 dödsfall).

Under totalt fem dagar (29 december - 2 januari) av de sju dagar av fara, har det inträffat totalt 1,960 1,938 trafikolyckor, 263 XNUMX skadade och XNUMX dödsfall.

Nakhon Si Thammarat och Sakon Nakhon har det högsta antalet olyckor (65 ). Nakhon Si Thammarat hade det högsta antalet skador (70). Chiang Rai har flest dödsfall (13).

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än tre år. Specialiserat sig främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.