Thailändsk läkare uppmanar thailändare att få Covid-19-booster efter att Kinas gräns återöppnats

FOTO: BMA Health

Nationellt —

Dr. Manoon Leechawengwongs, en thailändsk lungläkare från Vichaiyut-sjukhuset, kom ut måndagen den 2 januari för att föreslå att thailändare får en förstärkning av Covid-19 i ljuset av att Kinas gränser öppnar igen den 8 januari.

Dr. Manoon skrev på sin Facebook-fansida att Kinas upphävande av reserestriktioner den 8 januari 2023 bådar gott för den thailändska ekonomin eftersom han förväntar sig att miljontals kinesiska turister kommer att resa till Thailand.

Läkaren tillade att thailändare inte borde oroa sig för att kinesiska turister kommer att ta med sig nya stammar av Covid-19-viruset till landet eftersom virus ständigt kan utvecklas för att överleva, och detta kan hända i vilket land som helst, inte bara i Kina.

"Vi bör behandla kinesiska turister på samma sätt som vi välkomnar turister från andra länder", sa Dr. Manoon.

Han sa också att det är dags att sluta frukta Covid-19 och börja leva med det försiktigt. Dr. Manoon tillade att människor borde få en boosterdos mot Covid-19 och hålla sina masker på när de befinner sig i dåligt ventilerade områden.

Han sa också, "Fördelen med att bli smittad är att du kan utveckla naturlig immunitet och ha en hybridimmunitet som skyddar dig bättre mot Covid-19."

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.