Phukets största berättelser från den gångna veckan: Åtgärder för översta stopp fortsätter, främmande kroppar sköljer iland i Phuket och mer

Bangla Road på nyårsnedräkning 31/12/22

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 26 december 2022 till söndagen den 1 januari 2023.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. En utländsk man har räddats nära Racha Island i Phuket. Han hävdade att han höll fast i en oljetank och flöt i havet i 13 dagar.

Det var inte omedelbart klart hur han till att börja med hamnat på drift till havs.

2. Religiösa ceremonier hölls vid Tsunami Memorial Wall i Maikhao för de 18th  år till minne av offren för tsunamin 2004 i Phuket.

Totalt finns 45 nationaliteter av offren listade på väggen och deras kroppar begravdes bakom muren på en kyrkogård.

3. En 44-årig indisk man arresterades i Patong i 1,322 XNUMX dagar för att ha överskridit sina lagliga visumvillkor.

En 35-årig pakistansk man arresterades i Patong i 3,270 XNUMX dagar för att ha överskridit sina lagliga visumvillkor, berättade Phukets immigrationsbyrå för Phuket Express.

Det var oklart varför de hade stannat längre än sina visum.

4. En utländsk man fick allvarliga skador efter att han föll från en tredje våning på Phukets internationella flygplats.

En amerikansk man som ådrog sig svåra skador efter att han föll från en tredje våning på Phukets internationella flygplats har dödförklarats.

Den 35-åriga amerikanske mannen, endast identifierad med sitt förnamn Jason, som dog efter att ha hoppat från tredje våningen på Phukets internationella flygplats led av depression och ekonomiska problem.

Om du eller någon du känner känner dig deprimerad vänligen kontakta för hjälp. Phuket Express föreslår Samaritans of Thailand som kan nås här: https://www.facebook.com/Samaritans.Thailand/

5. Två kroppar av manliga utlänningar hittades flytande i havet nära Racha Island, söder om Phuket.

Ytterligare två kroppar hittades på en strand på ön Racha utanför Chalong, söder om Phuket.

Deras kroppar fördes tillbaka till landet för vidare identifiering och utredning.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2023!

Behöver du medicinsk eller reseförsäkring för din resa till Thailand? Vi kan hjälpa!

Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.