Rattfylleri ansvarig för de flesta olyckor i Thailand under nyårsperioden

Nationellt —

Kriminalvårdsdepartementet sa idag, den 1 januari, att det har inträffat 1,842 31 trafikolyckor över hela Thailand hittills mellan 1 december och 1,687 januari, med 91.58 XNUMX fall, eller XNUMX % som involverar rattfylleri.

144 fall eller 7.86 % gällde drogmissbruk och 11 fall eller 0.6 % gällde vårdslös körning, säger Weerakit Hanpariphan, generaldirektör för avdelningen.

Förövare av rattfylleri i 40 fall kommer att dömas till skyddstillsyn.

Weerakit tillade att provinserna med det högsta antalet fall av rattfylleri är Nonthaburi (120 fall), Samut Prakan (105 fall) och Bangkok (93 fall).

När man jämförde antalet fall som gick in i skyddstillsyn i slutet av 2022 med de från 2021, visade det sig att antalet lagöverträdare som sattes på skyddstillsyn 2022 (40 fall) minskade med 97 % jämfört med antalet 2021 (1,723 XNUMX) Detta visar att resten kommer att möta faktiska fängelsestraff och starkare rättsliga anklagelser, sade Weerakit.

Prenumerera
Adam Judd
Mr. Adam Judd är delägare i TPN media sedan december 2017. Han kommer ursprungligen från Washington DC, Amerika. Hans bakgrund är inom HR och Operations och har skrivit om nyheter och Thailand i ett decennium nu. Han har bott i Pattaya i ungefär nio år som heltidsbo, är välkänd lokalt och har besökt landet som en regelbunden besökare i över ett decennium. Hans fullständiga kontaktinformation, inklusive kontorskontaktinformation, finns på vår Kontakta oss-sida nedan. Berättelser vänligen maila [e-postskyddad] Om oss: https://thephuketexpress.com/about-us/ Kontakta oss: https://thephuketexpress.com/contact-us/