Thailand planerar att erbjuda covid-vaccinskott till kinesiska turister, Indien kommer att genomdriva Covid-test före avresa i fem asiatiska länder

FOTO: Thansettakij

Nationellt —

 Den thailändska folkhälsoministern avslöjade att thailändska tjänstemän planerar att erbjuda kinesiska turister en boosterjab mot Covid-19 när de anländer den 8 januari 2023.

Anutin Charnvirakul, thailändsk hälsominister, uttalade till thailändsk press att AstraZeneca-vacciner kommer att ges till kinesiska turister som är villiga att betala när de anländer till Thailand efter att Kina lyfter resekanter den 8 januari.

Denna policy är inte obligatorisk, och kinesiska turister kommer bara att uppmanas att följa grundläggande regler precis som andra utländska ankomster.

Till skillnad från Thailand finns RT-PCR-tester för Covid-19 för både inkommande och utgående resenärer fortfarande på plats i Kina vid presstid, så ministern förväntar sig inte att en plötslig tillströmning av kinesiska turister kommer att strömma in i Thailand. Vissa tester kommer dock att tas bort senast den 8 januari i Kina.

Thailands turistmyndighet (TAT) förutspår att cirka 300,000 2023 kinesiska ankomster kommer under första kvartalet 19. När det gäller thailändare bör de se till att de har fått minst fyra doser av Covid-XNUMX-vaccinet, sa Anutin och lade till företag bör också ha effektiva sjukdomskontroller.

Wichit Kaewsaihiam, chef för Chiang Mai flygplats, sa att direktflyg mellan Kina och Chiang Mai kommer att återupptas omedelbart den 8 januari. Vissa flygbolag planerar redan att erbjuda flyg mellan Shanghai och Chiang Mai, sa han.

Samtidigt planerar Indien att kräva RTPCR-tester före avresan på turister som kommer från fem asiatiska länder: Singapore, Japan, Hongkong, Kina, Korea, och Thailand.

Enligt de senaste riktlinjerna som utfärdats av det indiska fackliga ministeriet för hälsa och familjeskydd kommer denna åtgärd att verkställas den 1 januari 2023. Ordern sade: "Ett obligatoriskt krav för RT-PCR-testning före avresa (som ska utföras inom 72 timmar före resan) införs för passagerare som anländer på alla internationella flyg från dessa länder."

Detta kommer att avsevärt påverka antalet indiska turistanländer i Thailand eftersom indiska turister utgör den största andelen av turistankomsterna med flyg i Thailand, enligt TAT.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!

Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.