Kvinna arresterad för att ha stulit från utländsk turist på Patong Beach

Patong –

En thailändsk kvinna greps efter att hon stal från en utländsk turist på Patong Beach.

Patongpolisen berättade för Phuket Express att de har arresterat en kvinna som endast identifierats som Ms. Rin, 37, en lokal i Phuket, på Patong Beach igår (26 december)th). En väska som innehöll en plånbok beslagtogs från henne.

Väskan tillhörde en manlig utländsk turist som lade den på stranden medan han lekte i havet vid Patong Beach.

En icke namngiven taximotorcykelförare såg den misstänkte öppna turistväskan men hon tog den inte först eftersom hon såg att någon tittade på henne. Två minuter efter kom hon tillbaka igen och tog väskan innan hon skyndade iväg. Taximotorcykelföraren såg hela händelsen.

När den utländska turisten, vars namn undanhölls av hans begäran, senare kom tillbaka upp ur vattnet insåg han att hans väska var borta. Han lämnade in en anmälan till Patongpolisen.

Senare såg motorcykeltaxichauffören den misstänkte igen och hjälpte till att fånga den misstänkte innan han ringde Patong-polisen.

Den misstänkte hävdade att hon hittat väskan vid Kalim Beach nära Patong Beach och hävdade att hon trodde att den var övergiven och därför gratis att ta.

Den misstänkte kvinnan åtalas för stöld. Den utländska turisten fick tillbaka sin väska men några kontanter som fanns i plånboken var borta. Det var oklart om den misstänkte skulle tvingas betala tillbaka dessa medel.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.