Thailands turistmyndighet ändrar målet från att locka 20 miljoner turister 2023 till 25 miljoner efter att Kina öppnat gränserna igen

Nationellt —

Thailands turistmyndighet (TAT) har reviderat sitt mål för internationella turister 2023, med målet att locka 25 miljoner istället för de tidigare planerade 20 miljonerna, efter att Kina tillkännagav ett slut på Covid-inducerade gränsstängningar.

Den kinesiska regeringen ställde också in alla karantänåtgärder och restriktioner för flyg som kommer att träda i kraft den 8 januari 2023. Detaljer kan följas via denna länk.

När det gäller TAT sa guvernör Yuthasak Supasorn att han skulle föreslå regeringen att förlänga vistelseperioden för tre grupper av utländska resenärer som anländer till Thailand till den 3 december 31, för att locka utländska besökare, särskilt kineser, att stanna och spendera mer i Thailand Thailand.

Yuthasak sa: "Innan Kina tillkännagav lättnad av resestriktioner hade vi satt upp ett mål att locka minst 20 miljoner internationella turister (exklusive kineser) till Thailand 2023. Men efter att Kina tillkännagav återöppningen av sina gränser har vårt mål nu flyttats att locka till sig minst 25 miljoner internationella turister inklusive kinesiska turister.”

Kinas återöppning ger också en stor lättnad för turistsektorn i Thailand. Men enligt Sisdivachr Cheewarattanaporn, ordförande för Association of Thai Travel Agents, måste den thailändska regeringen fortfarande noggrant övervaka om den kinesiska regeringen officiellt kommer att tillkännage och tillåta utgående turism efter den 8 januari 2023.

Han sa: "Thailand och Japan kommer att vara bland den första gruppen av länder som Kina kommer att tillåta sina medborgare att resa till."

Oavsett vilket förväntar sig analytiker inom resebranschen inte att den kinesiska turismen återhämtar sig omedelbart av flera skäl, inklusive ett aktuellt stort utbrott av Covid i Kina och eventuella restriktioner för länder som tillåter kinesiska turister att komma in. Japan, till exempel, har redan börjat att kinesiska turister kommer att måste ta ett Covid-19-test vid ankomst och om positivt karantän i 7 dagar.

Dessutom förväntas Kina inte omedelbart tillåta alla typer av turister att resa, istället fokuserar man först på studenter, affärsresenärer, familjebesök och slappnar av övergripande turismresor i vågor.

Storskaliga kinesiska resegrupper och företag kommer sannolikt också att ta några månader att komma igång igen snart så det kan dröja innan resebussar med kinesiska turister är en vanlig syn i Thailand igen.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.