Phukets största berättelser från den senaste veckan

Hej Phuket Express läsare och supportrar!

Följande är vårt veckoinslag där vi lyfter fram de bästa lokala berättelserna i vårt område i Phuket, från den senaste veckan. Antalet berättelser skiljer sig från vecka till vecka.

Dessa är utvalda och kurerade av vår redaktion och är designade för att våra läsare ska få en snabb "fångare" av viktiga berättelser som de kan ha missat. Vi publicerar många berättelser dagligen och det är lätt att tappa koll på viktiga händelser eller förändringar i vårt område. Vi gör nationella sammanfattningar i en separat artikel, detta är bara de bästa lokala berättelserna i Phuket-provinsen.

De är inte i någon speciell ordning av betydelse utan ungefär i publiceringsordning. Dessa är från måndagen den 19 december 2022 till söndagen den 25 december 2022.

Låt oss komma igång och se vad de bästa lokala historierna var!

  1. Alla fordon får nu köra Patong Hill Road på båda körfälten.December 19th Patong Road är nu helt öppen där alla typer av fordon nu får använda vägen på båda körfälten.
  2. Vice premiärminister general Prawit Wongsuwan och hans team besökte översvämningsoffer i Phuket och lade en plan för att ta itu med kusterosionsproblemet.

Vice premiärminister Prawit uppmanade myndigheterna att återställa skadade stränder så snabbt som möjligt.

3. Phuket-tjänstemän har tillkännagivit kampanjen New Year's Seven Days of Danger från den 29 decemberth, 2022 till 4 januarith2023

De sju dagar av fara har som mål att minska trafikolyckorna.

4. En australisk turist som förlorade medvetandet på Patong Beach har räddats av strandlivräddare.

En strandlivräddare gav henne HLR medan hon väntade på en ambulans i förväg. Turistens puls återvände efter HLR och hon fördes till Patong Hospatala.

5. Utlänningar donerade blod efter en massiv brist på Rh Negative i Phuket på grund av ett ökande antal utlänningar som har varit inblandade i olyckor.

Fler utlänningar besöker Phuket. Samtidigt har även antalet utlänningar som drabbas av olyckor ökat.

Det var allt för den här veckan, som alltid tack för ditt stöd!

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.