Kungliga thailändska polisen beordrar poliser att sluta avslöja nationalitetsinformation om utlänningar som gripits till media

Thailand-

Enligt kungliga thailändska polisens talesman Pol General Roi Ingkhapairoj, beordras thailändsk polis att inte längre ge information om nationalitet för utlänningar som gripits för påstådda brott i Thailand till media.

Beställningen utfärdades sent i går kväll, julafton den 24 december 2022, till alla provinsiella polisbyråer i Thailand.

Enligt Roi är ordern efter "förfrågningar" från oidentifierade länders ambassadörer som ansåg att rapporter om deras medborgare som påstås begå brott skadar vad de kallade den positiva bilden av sina respektive länder.

Beslutet påverkar inte fall som prövats och dömts i en thailändsk domstol, endast gripanden och handläggning före rättegång.

TPN media noterar att detta inte är en lag och att det inte skulle vara ett brott för pressen att publicera en utlännings nationalitet om de har den informationen. Istället är det en policyändring för thailändsk polis.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.