Thailands turistmyndighet bekräftar att nyårsaktiviteter INTE har ställts in i hela landet eftersom rapporter om turister som avbokar hotellbokningar ökar

Thailand -

Thailands turistmyndighet (TAT) har bekräftat att de INTE har ställt in nyårsaktiviteter. Mer än 3.14 miljoner turister förväntas delta i evenemang som kommer att generera minst 11.2 miljarder baht.

TAT-guvernören Mr. Yuthasak Supasorn uttalade till pressen, "Det finns INGEN order om annullering eller någon förändring av aktiviteter för 'Fantastisk Thailand Countdown 2023' som kommer att innehas av TAT tillsammans med privata operatörer. Varje order skulle utfärdas av ministern för turism och sport, Phiphat Ratchakitprakarn.”

"Vi förväntar oss 3.14 miljoner turister på denna nyårsfestival som kommer att generera minst 11.2 miljarder baht."

"För Pattaya Countdown-evenemanget har bara fyrverkerishowen ställts in, det kommer att finnas dussintals konserter, evenemang, en matfestival, djs, shower och mer som fortfarande händer. Denna förändring kommer inte att påverka någon inkomst eftersom turister redan har bokat sina resor och rum.”

Vår berättelse:

Myndigheterna i Pattaya har beslutat att ställa in fyrverkeripjäserna för nyår Countdown från 29 till 31 december 2022. Men för närvarande kommer konserter och matfestivaler som är inställda på Countdown att fortsätta.

Samtidigt tillkännagav Khao Sans privata sektor att nedräkningen 2023 ställdes in på grund av vad de kallade en "bräcklig tid". Nöjesställena är dock fortfarande öppna.

Sanga Ruengwattanakun, presidenten för Khao San Business Operators, sa till media, "Många regeringskontor uppmanas, men inte beordras, att inte hålla underhållningsaktiviteter för det nya året på grund av att det är en "bräcklig tid" för thailändare .”

"Så vi har beslutat att avbryta nedräkningen den 31 decemberst på Khao San Road också. Men nöjesställena är fortfarande öppna som vanligt och kan hålla sina privata nedräkningsevenemang inne på sina lokaler." avslutade Sanga.

Vissa områden, som Mueang Chonburi, avbröt sin egen nyårsnedräkning och ersatte den med en traditionell tempelceremoni. TAT har dock betonat att detta var individuella beslut och inte ett nationellt beslut.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.