Många utlänningar donerar blod efter massiv brist på Rh-negativt blod i Phuket

Phuket -

Utlänningar donerade blod efter en massiv brist på Rh Negative i Phuket på grund av ett ökande antal utlänningar som har varit inblandade i olyckor.

Vår tidigare historia:

Thai Phuket Immigration Bureau, tillsammans med Vachira Hospital, vill bjuda in alla utländska invånare och expats att donera ditt blod.

Donationen igår (22 decembernd) hölls på varuhuset Central Floresta.

Doktor Weerasak Lorthongkam, chefen för Vachira Phuket Hospital, sa till The Phuket Express, "I thailändare finns det bara 0.3 procent som har speciella blodtyper. Det mesta av det Rh-negativa blodet finns hos européer, vilket är cirka 15 procent.”

"Vi måste skona mer av denna blodgrupp för utlänningar i Phuket och närliggande provinser. Fler utlänningar besöker Phuket. Samtidigt har även antalet utlänningar som drabbas av olyckor ökat.”

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.