Den franske seriemördaren Charles Sobhraj "The Serpent" ska släppas från Nepals fängelse

Katmandu –

Nepals högsta domstol igår (21 decemberst) beordrade frigivningen av den franske seriemördaren Charles Sobhraj, 78, känd som "The Serpent" och "Bikini Killer".

Sobhraj erkände att han dödat minst 20 unga västerländska backpackers i Asien inklusive Thailand. Han brukar lägga droger i deras drycker och mat.

Han är också känd som "Bikini Killer". I Thailand utfärdades en arresteringsorder på honom 1970. Han anklagades för att ha drogat och dödat kvinnor i bikinis på Pattaya Beach.

Han greps i Katmandu 2004. Nepals högsta domstol sa att Sobhraj redan har avtjänat mer än 75 procent av sitt straff med gott uppförande. Han har också hjärtsjukdom. Han har avtjänat sammanlagt 19 år i fängelse medan livstidsstraff i Nepal är 20 år.

Förra året, BBC och Netflix producerade en TV-serie baserad på hans chockerande brott som heter "Ormen".

KÄLLOR: katmandupost reuters bbc apnews

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.