Australisk man greps på Samuis flygplats med 96 kulor och demonterat skjutvapen

Samui Island, Surat Thani –

En australiensisk man greps på Samuis internationella flygplats med 96 kulor och ett föremål som liknade en pistol som såg ut att vara ett demonterat skjutvapen. Han hävdade att han behövde dem för självförsvar.

Surat Thani Immigration Office berättade för Phuket Express idag (22 decembernd) att de har arresterat Mr. Mark Bassett, 41, en australiensisk medborgare, på Samuis internationella flygplats. Från honom beslagtogs ett föremål som liknade en pistol (i separata delar) och 96 kulor.

Han berättade för polisen att han köpte föremålen från en thailändsk man nära en livsmedelsbutik i Bo Phut-distriktet på ön Samui och att han behöver dem för självförsvar när han reser utomlands.

Liknande historia i Phuket

En israelisk man har gripits på Phukets internationella flygplats med 55 5.56 mm kulor.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Glöm inte att prenumerera på vårt nyhetsbrev och få alla våra nyheter levererade till dig i ett spamfritt dagligt e-postmeddelande Klicka här! ELLER skriv in din e-postadress nedan!

Hjälp till att stödja Phuket Express 2022!

Prenumerera
Goongnang Suksawat
Goong Nang är en nyhetsöversättare som har arbetat professionellt för flera nyhetsorganisationer i Thailand i många år och har arbetat med The Pattaya News i mer än fyra år. Specialiserat främst på lokala nyheter för Phuket, Pattaya, och även vissa nationella nyheter, med tonvikt på översättning mellan thailändska till engelska och att arbeta som en mellanhand mellan reportrar och engelsktalande skribenter. Kommer ursprungligen från Nakhon Si Thammarat, men bor i Phuket och Krabi förutom när man pendlar mellan de tre.