Thailands regering inrättar en ny avdelning för att bekämpa klimatförändringarna

Phukets gamla stad

Nationellt —

Den thailändska regeringen har inrättat "Department of Climate Change and Environment" för att uppfylla sitt åtagande att eliminera utsläpp av växthusgaser senast 2065.

"Relevanta statliga myndigheter vidtar åtgärder i olika dimensioner för att ta itu med de förändrade klimat- och globala uppvärmningsfrågorna", säger Trisulee Traisoranaku, regeringens talesman.

Den nya avdelningen för klimatförändringar och miljö tas om hand av ministeriet för naturresurser och miljö under ledning av minister Varawut Silpa-archa. Dess uppdrag är att "göra det möjligt för Thailand att uppnå sitt mål att vara koldioxidneutralt till 2050 och eliminera utsläpp av växthusgaser till 2065" enligt Trisulee.

Detta stämmer överens med premiärminister general Prayut Chan-o-chas uttalande vid COP26-mötet att Thailand kommer att sikta på att bli koldioxidneutralt och kommer att åta sig att helt eliminera utsläppen av växthusgaser.

Strukturen för den nya avdelningen inkluderar sekreterarens kontor, avdelningen för strategiskt och internationellt samarbete, avdelningen för minskning av växthusgaser, avdelningen för klimatanpassning, avdelningen för främjande av klimatförändringar och miljödeltagande och avdelningen för klimatförändringar och miljöforskning.

Bemanningen består av 219 tjänstemän, 309 statligt anställda, och 19 fast anställda.

I grund och botten är avdelningen ansvarig för att föreslå och utveckla strategier, planer och program för att hantera Thailands klimatförändringar och minskning av växthusgaser för att hålla som överenskommits vid COP26-mötet.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Följ oss på FacebookTwitterGoogle NyheterInstagramTikTokyoutubePinterestBlädderblock, eller tumblr

Gå med oss ​​på LINE för att bryta varningar!
Eller gå med oss ​​på Telegram för att bryta varningar!

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.