Thailändska myndigheter ska slå ner på cannabisfester och rattfylleri under nyår

Nationellt —

Cannabis kan inte användas som en del av nyårsfirandet, varnade avdelningen för thailändsk traditionell och alternativ medicin (DTAM).

DTAM:s generaldirektör Thongchai Lertwilairattanapong sa igår, den 20:e december, att cannabisfester under nyårsfestivaler inte är tillåtna och att de kommer att skicka ut sin personal för att inspektera alla platser som rapporteras anordna sådana fester omedelbart. Thongchai påminde allmänheten om att cannabis endast bör vara för medicinskt bruk med hjälp av en läkare och inte användas för fester eller evenemang.

Thongchai sa att försäljare måste beviljas tillstånd att sälja cannabis. Om de misslyckas med att göra det eller anordnar cannabisfester kommer säkert juridiska konsekvenser att följa.

När reportrar frågade honom om myndigheterna kommer att inspektera misstänkta parter som kan vara förknippade med cannabis, svarade Thongchai att polisen kommer att vara bunden till att övervaka andra nyårsaktiviteter som att dricka som kommer att öka risken för trafikolyckor.

Polisen kommer dock fortfarande att slumpmässigt inspektera cannabisbutiker för att säkerställa att de följer cannabiskontrollbestämmelserna. DTAM-tjänstemän kommer att följa med polisen också, sa Thongchai.

När det gäller personer som röker cannabis i sina bostäder och stör andra kommer de att åtalas för att ha brutit mot folkhälsoministeriets meddelande för att ha orsakat olägenhet för andra, men detta kräver att en kränkt person lämnar in ett formellt polisanmälan.

Under nyårsperioden förväntas det bli intensiv kontroll över drickandet efter att folkhälsoministeriet och brottsbekämpande myndigheter lanserat en kampanj med namnet "Drick inte och kör inte, kör inte och drick inte."

Ministeriet sa att mer än hälften av förarna som var inblandade i olyckor förra nyåret hade druckit.

Pol. Generalmajor Weeraphat Sivapat, ställföreträdande befälhavare för polisens strategikontor för den kungliga thailändska polisen, uppgav att mer än 40,000 XNUMX poliser kommer att vara stationerade på huvudvägar i hela landet för att underlätta trafiken och alkoanalys av misstänkta för rattfylleri.

Återkommande brottslingar kommer att dokumenteras och ställas inför strängare rättsliga åtgärder. Butiker som säljer alkohol till minderåriga kommer också att möta samma öde, sade ställföreträdaren.

Den ursprungliga versionen av denna artikel dök upp på vår systerwebbplats, The Pattaya News, som ägs av vårt moderbolag TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-===-=-=-=–=–=–=–==-

Gå med i diskussionen i vår Facebookgrupp https://www.facebook.com/groups/438849630140035/eller i kommentarerna nedan.

 

Prenumerera
Tanakorn Panyadee
Den senaste översättaren för lokala nyheter på The Pattaya News. Aim är en tjugotvååring som för närvarande bor och studerar sitt sista år på college i Bangkok. Intresserad av engelsk översättning, berättande och entreprenörskap, tror han att hårt arbetande är en oumbärlig del av varje framgång i denna värld.